Personliga sidor / tankar

rainbow_thinline.gif (2243 bytes)

Nu när vardagen kommit tillbaks efter lite längre tids ledighet gäller det att komma igång med sina POSITIVA VANOR igen – eller tillföra nya, för att vila, ladda ur, fylla på och ge dig själv välbehövlig tid för dig själv och egenvård! 

Vi behöver hitta former för att väga upp de toppar av ansträngning som livet ger oss, för att istället berika livet och för att hitta dalar av återhämtning och glädje.

 Detta är den nya formen av egenvård, som är färskvara och behöver hela tiden praktiseras i lagom dos….Förr tog det tid innan vi lärde oss att hygien är viktigt, tandborstning m.m. Men den nya tidens friskvård handlar om att motverka den dagliga föroreningen av stress och spänningar, både fysiskt och mentalt.

 Det bästa är att hitta något du trivs med och tycker är lustfyllt, känner dig motiverad till. Ge dig själv uppmuntran och små morötter på olika sätt så blir allt lättare. Ibland finns alltid ett visst motstånd till att ta sig tid, att verkligen få det gjort men snart märker du ett resultat, att det känns positivt och så småningom kanske du känner ett behov att få den tiden och egenvården för dig själv. ” En gång är ingen gång, två gånger är en vana, tre gånger är en tradition.”

Om du in inte redan kommit in i dessa goda vanor kommer här NÅGRA TIPS:

 

- Gör något som du redan vet att du gillar och ger dig ”påfyllning”.

- Börja gör något som du länge längtat efter att göra som du aldrig får tid till.

- Vill du få tid till en aktivitet så räcker det inte med att vänta tills du får tid  - utan du behöver skapa dig den tiden och planera in det. ”Det du verkligen vill – tar du dig tid till.” Boka in tid för dig själv i kalendern!

- Gör gärna något tillsammans med någon så kan ni stötta varandra och det blir roligare.

- Gå en kurs eller en aktivitet som sker regelbundet ( som du också helst betalat en del för) så blir det lättare att komma iväg. Motståndet och latmasken finns i de flesta av oss...( jag brukar säga om mig själv att jag måste vara ledare för något för att verkligen veta att jag ska komma iväg….. ).

- Vilken form av egenvård tror du är den bästa??

...........den som blir av...............

Lycka till med att sköta om dig på det sätt som är bäst för dig!

rainbow_thinline.gif (2243 bytes)

Åter Lisas Friskvårdssida