HUMOR
sunline2.gif (1196 bytes)

 

Fniss......hi,hi....ha, ha......ha ha.... ha ha, HA HA HA  

" Att ta medicin är inte roligt............
men att ha roligt det är medicin ! "

"Ett gott skratt förlänger livet !"

 

Det finns många goda skäl till varför man bör krydda livet med humor.

Livet blir roligare och man mår bättre både fysiskt och psykiskt - man höjer livskvalitén. Man har även sett att humor och skratt bidrar till tillfrisknandet om man är sjuk - även allvarliga sjukdomar, eftersom kroppens immunförsvar stärks. 

Även kroppens eget morfin - endorfiner frisläpps, som är kroppens smärtlindrings- och lyckohormon. 

Har man humor och kan se livet från den lite ljusare sidan är det också lättare att ta motgångar och svårigheter.

Vansinne är ärftligt.
Man kan få det av sina barn.

Hej! Var det här vi skulle bada, mamma ?
 

Ur barnamun

Min då 3,5 åriga tjej svarade i telefonen då en man med finsk brytning ringde mig. Hon såg på mig med stora ögon och sa till mig då hon räckte mig telefonluren     -   MUMIN ??

 

KEDJEBREV

Detta kedjebrev startades av en kvinna liknande dig under förhoppningen av att det ska ge lättnad och lycka för trötta kvinnor.

I motsats till de flesta kedjebrev kostar detta inte mycket pengar. Skicka bara en kopia av detta brevet till 5 av dina bästa väninnor som är lika trötta som du. Packa väskan åt din man och skicka iväg honom till kvinnan som står överst på listan.

Sätt därefter ditt eget namn underst på listan. När ditt namn kommer överst på listan får du ta emot 15 625 män - en del riktigt käcka......

Bryter du kedjan riskerar du att få din gamla man i retur.

 

Mkycet inrteassnt

” Eilngt en uneörnskding på ett engskelt uivtnierset så seplar det inegn roll i viekln odrnnig bksotrnävea i ett ord står i, det edna som är vtikigt är att fsötra och ssita bavstoken såtr på rtät patls. Rseetn kan stå hlelur om blluer och man kan ädnå lsäa tetxen uatn porbelm. Dttea broer på att vi itne leäsr vjrae bkasatv för sig, uatn odern som hlehet.”

Källa: HR-Tidningen 3-03

En bekants kommentar: Vrkliegen knotigst, men det är sårvt att bnalda om bkoätsnreva.


HUMOR och dess läkande krafter har det talats mycket om på sistone och forskarna kommer fram till fler och fler bevis på dess hälsosamma effekt. Ett hjärtligt skratt har många goda effekter förutom att man har roligt! Det leder till avspänning, förebygger stress, är bra för immunförsvaret och hjärnkontoret. Blodcirkulationen ökar, blodtrycket sjunker, andningen påverkas så att vi får mer syre och hjärnans produktion av ”lycko- och smärtlindringshormonet” endorfiner ökar. Det är som motion för kroppen, ger inre massage, vi mår bättre, får bättre relationer och självkänsla. Det finns till och med de som har skrattat sig friska från allvarliga sjukdomar. 

Lyckan kommer till den som skrattar – säger ett japanskt ordspråk. 

Är du ute efter en doktor? En bra läkare är en rolig läkare……… 

Det är också viktigt att kunna skratta åt sig själv och inte ta sig själv med för stort allvar – vi får le åt vår ofullkomlighet. Det är bra att få lite perspektiv till sig själv.

Skratta med någon - inte åt någon.

Ha dina humorglasögon på dig så hittar du många lustiga situationer att skratta åt i vardagen!

Övning: Om du inte har något att skratt åt för tillfället kan du ta en penna mellan tänderna utan att läpparna vidrör pennan och känna att du aktiverar samma muskler vid munnen som vid ett skratt – det har också en positiv påverkan. 

Det finns skrattklubbar utvecklade efter en indisk läkare Dr Madan Katarias modell även i Sverige som kallas för ”Skratta utan anledning”.

Vill du läsa mer om humor finns det flera böcker. Skratta dig frisk(are) med Lars-Erik Uneståhl. Görel Kristina Näslund har skrivit två böcker bl.a. Skratta och må bra.

Det finns många bra länkar med roligheter bl.a. Skrattnet

LITE ARBETSPLATSHUMOR:

”Hjärnan är ett underbart organ. Den startar med det samma jag vaknar på morgonen och stannar inte förrän jag kommer till jobbet.”

”Man behöver inte vara tokig för att arbeta här – men visst underlättar det.”

”Pappan i familjen höll på att dammsuga och mamman satt framför datorn då kompisen frågar sonen i huset: Arbetar din pappa hemma?  - Näe. Det är mamma som arbetar hemma.

 

Åter Lisas Friskvårdssida