ANDE , SJÄL OCH KROPP - allt hör ihop

 

 
Lär endast ut vad kärlek är -
ty det är vad DU är.

 

För att bli HELA människor, för att må riktigt bra både fysiskt och psykiskt är det viktigt att se till hela människans behov. Där är den andliga biten också viktig. Människan har ett andligt behov eller om man vill kalla det för något annat - ett behov av meningsfullhet, hitta ett resonemang som passar en själv för de existentiella frågorna.

I dag är det så mycket som splittrar oss, att vi inte har tid att ta hand om oss själva och bearbeta dagens händelser, tänka över vad vi egentligen vill göra med vårt liv, vad som känns rätt och riktigt för oss just nu.
Det är viktigt att man tar sig tid att tillgodose sitt behov av stillhet och eftertanke, för att må bättre på alla sätt, skapa tillit, tillfredställa sin andliga längtan och  minska på eventuell stress.
För att finna inre frid och stillhet finns det många olika sätt och metoder att använda sig av. T.ex. genom att vara ute i naturen, djupavspänning, medveten närvaro, mindfullness, meditation, bön, djup avspänd andning, skön lugn musik, visualiserings övningar. För att ha glädje av de olika metoderna och lära sig dem, krävs det att man övar regelbundet - som med allt annat.
Att arbeta med sig själv på olika sätt, t.ex genom att vara medveten om hur man reagerar och tänker i olika situationer, olika inkännande metoder kan vara till vår hjälp i vår personliga utveckling - att bättre förstå oss själva och hitta en meningsfullhet i vårt liv.

Fler reflektioner: Vad är viktigt för Dig?

                            Använd dina sinnen! 

Copyright ©

Åter Lisas Friskvårdssida